In Nederland zit van nature niet veel jodium in de voeding. Daarom wordt het toegevoegd aan keukenzout (Jozo), brood, broodvervangers en sommige vleeswaren. Vegetariërs en mensen die weinig brood, geen gejodeerd zout en weinig of geen vis eten, hebben kans om te weinig jodium binnen te krijgen. Kelp staat bekend als natuurlijke bron van jodium.
Ascophyllum nodosumextract (kelp)
|
176 mg |
- 0,085 % jodium | 150 mcg - 100% R.I.* |
*R.I.= Referentie Inname |
Ingredienten
vulstof (calciumcarbonaat, microkristallijne cellulose), Ascophyllum nodosumextract, antiklontermiddel (stearinezuur, siliciumdioxide, talk), glansmiddel (hydroxypropyl-cellulose, hydroxypropylmethylcellulose, glycerine, carnaubawas), Urtica dioica.
Bevat geen
gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariers.
Gebruik
De aanbevolen dosering is 1 tablet per dag, tenzij anders wordt geadviseerd.
Bij voorkeur innemen tijdens of na een maaltijd.